Audi roept wereldwijd 1,27 miljoen auto’s terug!

Audi roept wereldwijd 1,27 miljoen auto’s terug!

Audi Terugroepactie

Mocht je nu denken ‘Shit, moet mijn Audi nu ook terug naar de garage?’ Maak je niet druk, je ruikt het vanzelf als je auto terug moet…

Was er nog niet genoeg schade geleden met ‘Dieselgate’, dan is er nu het een geval dat een elektrisch mankement in de warmteregeling van je Audi brand kán veroorzaken. Dus uit voorzorg wil Audi alle betreffende auto’s terug in naar de garage hebben om het betreffende onderdeel te vervangen. De modellen waar het om gaat zijn de A4, de A5, de A5 Cabriolet en de Q5, gebouwd tussen april 2011 en mei 2015. Bij de terugroepactie zal een nieuw verwarmingselement geplaatst worden. In het bestaande element kunnen de elektrische verbindingen namelijk kortsluiting maken.

Audi geeft in een statement aan dat er gewoon met de auto’s gereden kan blijven worden, maar mocht men een brandlucht ruiken, dat men dan meteen langs de kant van de weg moet gaan staan. Zover bekend gaat het om 875.000 auto’s in Europa, 250.000 in Amerika en 47.000 in Azië. Een gewaarschuwd mens telt voor 2, zeggen ze.

Audi Terugroepactie

Audi Terugroepactie

Audi Terugroepactie

Audi Terugroepactie

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.