Audi R8 V10 Plus ontdoet zich van zijn dak

Audi R8 V10 Plus ontdoet zich van zijn dak

Audi R8 Spyder V10 Plus

De sterkste R8 verkrijgbaar komt buurten als Spyder!

Na het introduceren van de Audi R8 in 2015, was het wachten op een cabrio. Die kwam er al vrij snel, maar enkel in de vorm van de standaard R8, die voorgestuwd wordt door een evengoed ijzersterke V10, goed voor 540 pk. En degenen waarbij het lampje dusdanig helder brandde, zagen al dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de Duitsers het dak van hun krachtigste R8, de V10 Plus, zouden rukken. Ondanks dat het even heeft mogen duren, is die dag vandaag aangebroken.

Op het gebied van vermogen wijkt de Spyder geen pony af van zijn gesloten broeder. Beide wagens produceren 610 pk, gecombineerd met een koppel van 560 Nm. De term “Plus” is in dit geval het sleutelwoord, want ten opzichte van de “standaard” R8 is hij behoorlijk wat sterker. Dat maakt de V10 Plus de brenger van vrede, of 70 extra pk’s; net hoe je het wilt zien. De “Duitse Huracán” schiet als open versie in bijna precies 3,3 seconden naar de 100 km/u, wat hem ongeveer snel genoeg doet optrekken om klanten van middelbare leeftijd met haastige spoed richting de dichtbijzijnde haarkliniek te verwijzen. De topsnelheid ligt rond de 328 km/u. Die snelheid raden we echter evenmin aan, tenzij je angstig op zoek bent naar een haartransplantatie.

Het turboloze groene gevaarte, dat ons enigszins doet denken aan de AMG GT R, vouwt tot een snelheid van 50 km/u zijn dak op. En mocht het nu spontaan snoeihard gaan regenen, heeft de constructie slechts 20 seconden nodig om je te beschermen tegen de nattigheid. Opvallend is wel dat het hele gebeuren zo’n 44 kg weegt, wat relatief zwaar is. Of het iets met de gewichtsverdeling van de R8 doet, wordt niet expliciet vermeldt, al kunnen we ons dit best voorstellen.

In Duitsland krijgt het vliegensvlugge snotje een vanafprijs van €207.500. In Nederland mag je je daar uiteraard nog niet gelukkig mee rekenen, wetende dat er nog een substantieel bedrag overheen komt dat een regelrechte snoekduik de staatskas in zal doen.

Audi R8 Spyder V10 Plus

Audi R8 Spyder V10 Plus

Audi R8 Spyder V10 Plus

Audi R8 Spyder V10 Plus

Audi R8 Spyder V10 Plus

Audi R8 Spyder V10 Plus

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.