Audi R8 LMS GT2 Color Edition debuteert als kleurrijke raceauto van €351.082,-

Audi R8 LMS GT2 Color Edition debuteert als kleurrijke raceauto van €351.082,-

Mocht je nog ergens een berg geld hebben liggen, deze Audi R8 LMS GT2 kan wel eens een leuke optie zijn!
En dan komt de auto nog in een leuk kleurtje ook!

De R8 LMS GT2 staat aan de top van de voedselketen in de racewagenreeks van Audi Sport, boven andere racers zoals de R8 LMS GT4 en de nieuw uitgebrachte RS3 LMS op instapniveau. Een flagship model verdient een aantal aantrekkelijke verfschema’s, dus het is geen verrassing dat het Audi Exclusive-personalisatieprogramma is uitgebreid met de V10-machine die alleen op het circuit toegestaan is.

De nieuwe Color Edition biedt een keuze uit zes even aantrekkelijke verfopdrachten voor de R8 LMS GT2: Vegas Yellow, Tactical Green, Sebring Black, Nogaro Blue, Misano Red en Kyalami Green. Elk van deze verven wordt aangebracht op een CFRP-behuizing, simpel gezegd Carbon Fiber, terwijl het bovenste gedeelte in zwart wordt afgewerkt, ongeacht de hoofdkleur.

We zouden beweren dat Sebring Black er het meest dreigende van het zestal uitziet, hoewel we waarschijnlijk Tactical Green als onze favoriete kleur zouden kiezen. Je zult zien dat alle auto’s koperkleur velgen en zwarte vleugels hebben met het Audi Sport-opschrift in rood en wit de bekende ringen die de eindplaten sieren. De canards, spiegels en dakschep zijn ook zwart afgewerkt om misschien wel een van de meest aantrekkelijke moderne raceauto’s te creëren die we de laatste tijd hebben gezien.

Uitgerust met een atmosferische 5,2-liter V10-motor, heeft de Audi R8 LMS GT2 630 pk en meer dan 550 Newtonmeter koppel. De R8 LMS is sterk gebaseerd op de gefacelifte auto voor op de weg, maar dan aanzienlijk lichter omdat het slechts 1.350 kilogram weegt voordat je begint met het toevoegen van vloeistoffen. Als opfriscursus stuurt de glorieuze, vrij ademende motor kracht naar de achteras, net als de R8 RWD.

Toen de nieuwste R8 LMS GT2 bijna twee jaar geleden debuteerde, stelde Audi een vanafprijs vast van € 338.000,- (vóór belastingen). De Color Edition is niet verrassend duurder en begint met een oogstrelende € 349.000,-.

Thomas Heule