Audi presenteert nieuwe Q4 en Q4 Sportback!

Audi presenteert nieuwe Q4 en Q4 Sportback!

De nieuwe compacte E Tron versies brengen je tot 500km ver. De kleinere E-Tron Quattro zal vanaf eind dit jaar beschikbaar zijn in het land!

Audi gaat all-in op EV’s. De E-Tron-crossover was het begin van Audi in elektriciteit op grote schaal met zijn komst in 2018 (de kortstondige R8 E-Tron niet meegerekend), het jaar daarop vergezeld door de gestroomlijnde E-Tron Sportback en de E-Tron GT-sedan die begin dit jaar uit kwam. Nu groeit die line-up met twee modellen door de introductie van de Audi Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron.

Deze twee nieuwe compacte modellen debuteren als directe concurrenten van andere elektrische voertuigen, zoals de Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y en Volkswagen’s ID.4, onder anderen. Audi prijst een drietal uitrustingsniveaus, met twee batterij-opties en zowel achter- als vierwielaandrijving configuraties bij de lancering.

De Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron zullen vanaf juni in Duitsland in de verkoop gaan met een vanafprijs van €41.900. De vanaf prijs voor de Nederlandse markt ligt op €48.296 voor de versie met een actieradius van 350 kilometer. Het basismodel is voorzien van een elektromotor met 170pk en sprint in zo’n 9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De range topper, de 50 e-tron quattro, is voorzien van een elektromotor met 299pk en sprint in 6,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

De Q4 E-Tron en Q4 Sportback E-Tron worden standaard geleverd met een 10,1-inch MMI-touchscreen schermen met een digitaal instrumentenpaneel. Optioneel is een groter 11,6-inch touchscreen met de meer geavanceerde MMI Plus-configuratie met draadloze Apple CarPlay en Android Auto functies. Dat optionele scherm is het grootste dat tot nu toe op een Audi-product wordt aangeboden, en de Q4 heeft een aantal functies die je nog niet in andere Audi-producten zult vinden: een ‘Hey, Audi’-stemassistent en een optionele augmented reality head-up display.

Thomas Heule