Audi krijgt bod van $11,5 Miljard voor verkoop Lamborghini

Audi krijgt bod van $11,5 Miljard voor verkoop Lamborghini

De beleggingsonderneming is bereid om het oorspronkelijke bod met $2,4 miljard te verhogen. Of de Duitse autobouwer het merk gaat verkopen is de volgende vraag..

De poging van Quantum Group om Lamborghini te kopen is nog niet voorbij. VW Group weigerde het Italiaanse supercarbedrijf te verkopen voor € 7,5 miljard ($ 9,2 miljard). Dit bod wordt echter verhoogd met € 2 miljard ($ 2,4 miljard). Het extra geld was bedoeld om investeringen te dekken en banen te garanderen.

“Natuurlijk is ons aanbod nog steeds geldig. We hebben tenslotte zorgvuldig gewogen en nagedacht over onze beslissing voor Lamborghini en het bijgevoegde aanbod en concept”, vertelde Rea Stark, die de vertegenwoordiger van Quantum is. “En als er de bereidheid is om te onderhandelen, of dat nu investeringen, garanties of de koopprijs zijn ,dan zijn we natuurlijk nog steeds voorbereid.”

VW Group was nogal bot toen het het oorspronkelijke aanbod weigerde. “Lamborghini is niet te koop”, aldus een woordvoerder. We weten nog niet of Quantum’s bereidheid om het bod met ongeveer 26 procent te verhogen voldoende is voor de Duitse autofabrikant om het Italiaanse merk beter te verkopen.

Het aanbod van Quantum Group omvatte het merk Lamborghini, de Sant’Agata-faciliteit en motorsportactiviteiten. De investeringsmaatschappij wilde ook een vijfjarige leveranciersovereenkomst en wilde samen met Audi een ontwikkelingscentrum voor batterijen opzetten. Quantum garandeert ook dat het huidige personeelsbestand vijf jaar behouden blijft.

Quantum heeft misschien een slecht moment gekozen om Lamborghini te kopen, omdat de Italiaanse autofabrikant zojuist zijn toekomstige productplan voor elektrische voertuigen heeft uiteengezet. Tegen 2025 zullen alle modellen van het merk hybride aandrijflijnen hebben. In de tweede helft van het decennium komt er ook een volledig elektrische Lambo.

Om dit mogelijk te maken, zal Lamborghini de komende vier jaar meer dan € 1,5 miljard investeren. Het geld zal elektrificatietechnologie en koolstofvezeltechnologie financieren om het extra gewicht van batterijen te compenseren.

Als een geëlektrificeerde Lambo je niet aanspreekt, tonen recente spyshots dat het bedrijf een nieuwe variant van de Aventador ontwikkelt. Geruchten suggereren dat het een definitief afscheid van het model is en zou voorzien zijn van een V12 met 769 pk.

Thomas Heule