Audi komt wellicht met een RS Q8!

Audi komt wellicht met een RS Q8!

Waar we hier naar kijken is een visualisatie van een eventuele RS Q8, alleen is deze nog niet officieel aangekondigd. Wel weten we dat Audi met een SQ8 komt, maar aan de hand van een stel vloermatten kunnen we uitkijken naar een nog dikkere versie: de RS Q8.

Om met de BMW X6 M te kunnen concurreren zal de SQ8 namelijk niet genoeg zijn. Naar gerucht zal de SQ8 namelijk rond de 470 PK en 700 Nm ter beschikking krijgen. Dit is geen misselijke hoeveelheid, maar het zal niet genoeg zijn voor de 567 PK en 750 Nm die de BMW X6 M produceert. Nu zijn er foto’s van een stel vloermatten voor een Q8, en niet zomaar een. Op het label staat namelijk “RS Q8”. Is dit een typefout? Wie weet. Mocht het daadwerkelijk voor een toekomstige RS Q8 zijn hebben we wel iets om ons op de verheugen.

Wat een goede mogelijkheid zou zijn is dat de RS Q8 de 4 liter V8 motor leent van de Porsche Cayenne, waar het platform voor de Q8 al mee gedeeld wordt. Deze V8 produceert namelijk 542 PK en 770 Nm, en dit zijn specificaties waar de X6 M van zal zweten. Wat nog leuker zal zijn is wanneer de aandrijflijn van de Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid wordt gebruikt voor de RS Q8. Deze bestaat uit dezelfde 4 liter V8 gepaard met een elektromotor waardoor het totaalvermogen op 680 PK en 850 Nm komt te liggen. Wanneer dit het geval zou zijn zou de BMW X6 M geen schijn van kans meer maken.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.