Home, Nieuws

Audi komt mogelijk met elektrische RS6!

Elektrische en hybride auto’s zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Hierdoor moeten steeds meer grote autobedrijven dan toch echt gaan geloven aan de elektrificatie..

Nu Audi de A6 E-tron heeft onthuld gaan de vragen rond of hier eventueel ook een RS model van zou komen. Aangezien de onlangs uitgebrachte Audi E-Tron GT dit idee ook heeft gevolgd.

Maak je geen zorgen, dat er eventueel een elektrische versie komt van de Audi RS6 betekent niet dat het geliefde achtcilinder model zal verdwijnen! Aangezien dit ook niet het geval zal zijn voor de “standaard” A6 modellen.
Audi geeft aan dat de E-tron GT RS inspiratie biedt voor het eventueel ontwikkelen van een volledig elektrisch RS6 model. De basis van de A6 E-tron zou uitermate geschikt zijn om een high performance variant op de bouwen.

Volgens Audi stuift de dikste versie van de elektrische Audi A6 in minder dan 4 seconden van stilstand naar 100 kilometer per uur. Een elektrische Audi RS 6 zou dankzij het verbeteren van de elektromotoren kunnen resulteren in een 0 naar 100 kilometer per uur tijd in onder de 3 seconden.

Of Audi het idee van de elektrische RS6 daadwerkelijk gaan door ontwikkelen is nog maar de vraag. Aangezien de vraag hiernaar laag zou kunnen zijn door de op benzine lopende versie. Het zou dus zo kunnen zijn dat de plannen naar de toekomst worden verplaatst en dat we over een aantal jaren dan wel een elektrische vervanger voor de populaire Audi RS6 zullen krijgen.