Nog meer Abt! Dit is hoe zij een Audi R8 maken

Nog meer Abt! Dit is hoe zij een Audi R8 maken

Audi R8 Abt

Ja hallo! Nu moeten we de tiende week van 2017 wel omdopen tot ‘Abt-week’.

Het loopt zo langzamerhand wel een beetje uit de klauwen hoor. Eerst een giganticus van een RS6, dan een killer-TT naar hun hand, en als kers op de taart een ontzettend dikke Audi R8. Abt windt er geen doekjes om en pakt voor aankomende week alvast heerlijk uit voor hun bezoekje aan Genève.

Hoewel Abt vaak genoeg een enorm vat geweldigheid opentrekt, kun je het deze keer beslist geen complete make-over noemen, maar eerder een lichte trim. Niet dat het echt nodig is, want laten we eerlijk zijn, de nieuwste Audi R8 heeft weinig punten die nog verbeterd hoeven te worden. Kneiterveel vermogen en een schitterend design: wat wil je nog meer? Deze laatste zorgt trouwens niet alleen voor een lekker bruut uiterlijk, maar vooral voor een stevige portie stabiliteit.

De trim zelf bestaat uit de volgende drie aanpassingen: een krachtiger blok, meer aerodynmische en mechanische grip en een aantal cosmetische ingrepen. De reguliere V10 die we terugvinden in de R8 is al goed voor 610 pk, maar Abt vond dat een paar extra paardjes geen kwaad konden. Een kuurtje genaamd Abt Power Optimalisation voegt 20 pk’s toe aan de R8. Hoeveel sneller deze Abt ervan wordt, durven we dan weer niet te zeggen, aangezien ze die informatie nog even tot zichzelf houden. Dit geldt overigens net zo voor de prijs.

Om ervoor te zorgen dat de R8 iets stabieler op de weg ligt, ging Abt met verschillende delen van de wagen aan de slag. Je zou haast denken dat deze R8 een tijdje aan de anabolen heeft gezeten, want o.a. de luchthappers en de diffuser zijn van “best groot” naar “lachwekkend groot” gegroeid. Door nog een aantal aanpassingen aan het onderstel te maken, verliest de auto ongeveer 50 kilootjes. Een handige — ingecalculeerde — bijkomst, is het feit dat de R8 nu een lager zwaartepunt heeft, wat op zijn beurt weer zorgt voor een betere wegligging.

Beetje te overdreven, of simpelweg verrukkelijk? Jullie mogen kiezen!

Audi R8 Abt

Audi R8 Abt

Audi R8 Abt

Audi R8 Abt

Audi R8 Abt

Audi R8 Abt

Audi R8 Abt

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.