Nieuws

ATS GT Launch Edition kost €741.106,- en levert 740 pk

Automobili Turismo e Sport werd in 1963 opgericht door Giotto Bizzarrini en Carlo Chiti en is anders dan vroeger, zonder de sportieve roots te vergeten die de automaker in de eerste plaats interessant hebben gemaakt. De ATS GT Launch Edition dient als het nieuwste model en begint bij $850.000,-.

In vergelijking met de ‘gewone’ GT, biedt de Launch Edition klanten de mogelijkheid om hun handtekeningen in het stuur te laten graveren. Er worden slechts 12 voertuigen geproduceerd, wat overeenkomt met de ATS 2500 GT. Het vermogen wordt geleverd door een 3,8-liter V8 met twin-turbotechnologie en bedraagt een niet misselijke 740 pk en 780 Nm koppel.

Het chassis en de carrosserie zijn beide gemaakt van carbon fiber, maar het merkwaardige is dat Automobili Turismo e Sport de GT beschrijft als “a car designed to offer unparalleled levels of comfort wrapped in a high-performance package.” More to the point, “the engineers focused on developing a car made to excel on longer journeys, where the interior is a luxurious cocoon for the occupants.”

Een ander opvallend aspect van de ATS GT komt in de vorm van Sistema-Trio, de naam die wordt gegeven aan het met de hand gelaste titanium uitlaatsysteem met drie dempers. Een actief systeem kan de centrale uitlaatdemper omzeilen om een agressiever geluid te creëren in de Corsa-modus. Oh, en het logo vooraan? Het licht op door middel van de OLED-technologie.

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.