Gespot in Nederland: de nieuwe Aston Martin Vanquish

Gespot in Nederland: de nieuwe Aston Martin Vanquish

Geplaatst door Lars Janssen op woensdag 6 december 2017

 
‘Zo de knetters! Links gestuurd, laptops op dashboard en testen maar… reed letterlijk rondje door centrum Den Haag en terug de A12 op.’

Bovenstaande video met begeleidende tekst werd begin deze maand in onze Hart voor Auto’s – Carparazzi groep gepost op Facebook. Dat het hier om een testmodel van Aston Martin ging was natuurlijk wel duidelijk, maar wel model betreft het nou precies? Dankzij deze nieuw opgedoken plaatjes kunnen we concluderen dat het om het nieuwe model Vanquish gaat. Eerder werd dit brute apparaat al testend gespot op de Nürburgring, tussendoor in Den Haag en inmiddels is het druk bezig met de wintertests in Lapland. Helaas kunnen we nog maar weinig concreets melden over de nieuwe Vanquish, maar speculeren kan natuurlijk altijd!

In 2001 zag de eerste Aston Martin Vanquish het levenslicht als opvolger van de Virage. Dit model werd tot 2005 geproduceerd en beschikte over een 5,9 Liter V12 blok. De Vanquish S werd van 2004 tot 2007 geproduceerd maar had net even wat meer vermogen en een hogere topsnelheid. In 2012 kwam er een nieuwe Vanquish op de markt met vooral herziene looks en waarvan er later ook een Volante versie van zou verschijnen. In augustus 2014 maakte Aston Martin bekend dat er een vernieuwde versie zou komen van de Vanquish. Er waren echter geen uiterlijke verschillen, los van nieuwe velgen en exterieur en interieur kleuren. Het verschil zat hem in de vernieuwde Touchtronic III motor dat er voor zorgde dat het vermogen met 3 pk werd opgekrikt naar een totaal van 576 pk. Het koppel nam toe naar 630 Nm en de topsnelheid werd verhoogd naar 324 km/h.

Ons vermoeden is dat Aston Martin met deze nieuwe Vanquish zal vasthouden aan die natuurlijk ademende V12. Hoewel Aston Martin momenteel de schappen leeg trekt bij Mercedes-AMG, de nieuwe Aston Martin Vantage beschikt namelijk over een 4 liter twin-turbo V8 van Mercedes-AMG. Gezien de grote luchtopeningen ga ik er voor het gemak vanuit dat er in het vooronder gewoon weer een V12 zal liggen, maar dan wel met meer dan 600 pk. Zodra we meer nieuws hebben, hoor je het als eerste!

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Aston Martin Vanquish

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.