Aston Martin Valkyrie met bizarre aero onderdelen online opgedoken…

Aston Martin Valkyrie met bizarre aero onderdelen online opgedoken…

De Aston Martin Valkyrie is opzichzelfstaande al een unieke auto, met de upgrade van een Aerokit wordt het helemaal een bijzondere verschijning…

Het lijkt erop dat er een nieuwe Aston Martin Valkyrie staat te wachten. Een tipgever stuurde een screenshot van een Aston Martin met een nog nooit eerder vertoonde Valkyrie variant onder een “vertrouwelijke” banner. De screenshot toont een gemodificeerde Valkyrie met agressieve aero onderdelen die we nog niet eerder hebben gezien.

Een onbekende bron vertelde dat deze nieuwe Valkyrie variant later dit jaar onthuld zou kunnen worden. De snelle Valkyrie ziet eruit alsof hij een kortere kap heeft die naar de voorruit leidt.

De voorkant draagt een nieuwe splitter met een smallere reeks bevestigingspunten die vanaf de voorkant van de Valkyrie naar beneden steken. Hij heeft een unieke vorm die wordt nagebootst aan de achterkant, waar de hypercar een “forse” vleugel draagt. De enorme vleugel dompelt zich rond het spatbord naar de grond voor een dramatische uitstraling. De voorruit ziet er ook wat hoger uit dan gebruikelijk, hoewel dat waarschijnlijk het gevolg is van het verlaagde ontwerp aan de voorkant.

We hebben lang gewacht tot de Valkyrie werkelijkheid zou worden. Aston onthulde h’m voor het eerst in 2017 en leveringen zouden nu ongeveer moeten beginnen als het bedrijf zich aan de tijdlijn had gehouden die het in februari opgaf. De nieuwe Valkyrie ziet er zelfs anders uit dan de hetere AMR Provariant, met talloze ontwerpwijzigingen die hem veel agressiever maken dan elke Valkyrie die we eerder hebben gezien. We zullen hopelijk meer weten over de mysterieuze hypercar voordat 2022 begint.

Thomas Heule