Aston Martin V12 Vantage kopen? Ofja, een halve dan.

Aston Martin V12 Vantage kopen? Ofja, een halve dan.

Aston Martin V12 Vantage

Aston Martin heeft over het algemeen de reputatie kwalitatief uitmuntende auto’s te bouwen welke een streling voor het oog zijn. De V12 Vantage is daarop geen uitzondering, maar dit specifieke exemplaar is een uitzondering op die regel. 

Domeinen Roerende Zaken veilt zo nu en dan pareltjes van auto’s die om welke reden dan ook in beslag zijn genomen. Deze V12 Vantage afkomstig uit de Verenigde Staten, of wat er van over is, is ook in beslag genomen met een reden die wij niet weten. Wij vragen ons af wat er in hemelsnaam met dit stukje automotive-kunst is gebeurd. Normaliter ben je sprakeloos door de schoonheid en souplesse van deze sportauto van Aston Martin, maar deze V12 Vantage lijkt te zijn weggereden uit de film ‘Mad Max’ of uit de garage van een driftgekke Japanner die zijn project nog moest afronden.

De 6 liter V12 die volgens de boekjes 517 pk over moet brengen op het asfalt ligt volledig bloot, de sideskirts zijn weg, de kilometerstand is onbekend, het (Amerikaanse) kentekenbewijs is niet aanwezig en zelfs de sleutel is kwijt. Dus hoe de auto nu gestart kan worden? Laten we hopen dat je na het aftikken van de auto bij de Domeinen naar de Aston Martin-dealer kunt rijden en een nieuwe sleutel in kunt laten lezen, want de V12 aan het brullen krijgen met een schroevendraaier gaat je niet lukken, denken wij zo.

En wij zijn vooral benieuwd waar deze Aston het Domeinen-terrein gaat verlaten. Want gaat een complete en volledige functionerende V12 Vantage met Nederlands kenteken voor ongeveer €135.000,- over de toonbank, een schatting voor dit hoopje metaal met wielen durven wij niet te maken.

Weet jij het verhaal achter deze toegetakelde Aston? Laat het ons weten!

Aston Martin V12 Vantage

Aston Martin V12 Vantage

Aston Martin V12 Vantage

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.