Aston Martin V12 Speedster is schitterend in matzwart

Aston Martin V12 Speedster is schitterend in matzwart

Een dak en een voorruit zijn toch overrated…

Als je twijfelt, lanceer dan gewoon weer een ultra-exclusieve speciale editie met een exorbitant prijskaartje en een opvallend ontwerp – dat lijkt de modus operandi te zijn van sommige elite autofabrikanten. In de afgelopen tijd hebben we een behoorlijk aantal dakloze auto’s gezien, waaronder Ferrari’s SP1 en SP2 Monza, McLaren’s Elva en de Bentley Bacalar. Aston Martin voegt zich bij de strijd met zijn V12 Speedster.

De auto werd onthuld in maart, en inmiddels is hij aangekomen bij het stadium van prototype. Aston Martin wacht niet totdat oplettende spotters de eerste foto’s de wereld in slingeren en komt zelf met nieuwe afbeeldingen. De Aston Martin V12 Speedster is een prachtige auto, zeker in deze badass-look waarbij alles matzwart is gemaakt.

Zoals de naam van de auto al aangeeft, gebruikt de nieuwe Speedster een V12-motor. Een een achttraps automatische transmissie is belast met het verzenden van de 700 pk en 753 Nm koppel naar de achteras. Hiermee kun je in 3,5 seconden naar de 100 km/h sprinten en de topsnelheid ligt op 300 km/h. 300 km/h zonder voorruit! Het behoeft geen uitleg dat de V12 Speedster geen geheel nieuwe auto is, aangezien het financieel niet logisch zou zijn geweest om er dan slechts 88 te maken. In plaats daarvan combineert het onderdelen van de Vantage en DBS Superleggera. Hij kost overigens €876.162,- en er worden er zoals reeds vermeld slechts 88 gebouwd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.