[Video] Spotters worden wild van Aston Martin One-77

[Video] Spotters worden wild van Aston Martin One-77

Top Marques Monaco; jullie kennen inmiddels het concept. Bij deze kleine beurs in het Prinsdom Monaco draait het niet zozeer om de auto’s die op de stands staan op de beurs zelf. Nee, bij Top Marques Monaco draait het vooral om de auto’s die buiten te zien zijn.

Buiten rijden namelijk de auto rond en kun je ze ook echt in actie zijn en dat is natuurlijk veel leuker. Nog leuker is het feit dat Monaco altijd een paar verassingen in petto heeft. Dankzij Top Marques rijden er standaard een aantal merken en tuners rond door Monaco maar het leuke is dat de parkeergarage van Monaco vol staat met nog veel meer mooi speelgoed. Met een beetje geluk wordt er van een van die zeldzame auto’s het doek getrokken om er een paar rondjes door Monaco mee te rijden.

Spotters
Voorbeeldje: uit het niets dook ook ineens deze Aston Martin One-77 op. Het resultaat was, zoals te zien in de video’s, dat alle fanatiek autospotters de camera’s in de aanslag hadden en als een stel vliegen om de One-77 gingen staan. Gevolg was dat de bestuurder bijna niet meer door de menigte kon rijden en zich slechts nog een enkele keer heeft laten zien.

Duur en uitverkocht
Van deze Brit zijn er slechts 77 stuks uit de fabriek komen rollen en in 2012 waren ze allemaal verkocht. Voor de auto, die een 7,3 liter V12 met 760 pk onder het vooronder heeft liggen, betaalde je destijds +1 miljoen euro. Van 0 tot 100 km/h sprint je dan in 3,5 seconden en de topsnelheid ligt op 355 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.