Aston Martin komt met Special Edition V12 Speedster

Aston Martin komt met Special Edition V12 Speedster

En aan alle details is gedacht, je krijgt zelfs helmen in de kleur van je auto. Wel zo handig als de voorruit mist..

De Aston Martin V12 Speedster zal retro en moderne accenten kunnen combineren als kopers het limited-run-model specificeren in de nieuw aangekondigde, optionele DBR1-specificatie. De look is een eerbetoon aan de winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1959 met Carroll Shelby en Roy Salvadori aan het stuur.

De DBR1-specificatie dekt de V12 Speedster in Aston Martin Racing Green-lak met Clubsport White ronde accenten. Het rooster is afgewerkt in satijnzilver. De sportwagen rijdt op 21 inch velgen met centrale vergrendeling in een satijnzwarte kleur en een machinaal bewerkte voorkant.

Het interieur heeft een mix van Conker zadelleer, Viridian Green textiel en Caithness leer. Het interieur bevat ook accenten van carbon fiber en schakelaars van geborsteld aluminium.

Als kopers de DBR1-specificatie bestellen, wordt de auto geleverd met Aston Martin Racing Green-helmen voor bestuurder en passagier, zodat ze passen bij de carrosserie van het voertuig tijdens het rijden.

Aston Martin debuteerde in 2020 met de V12 Speedster. Het vermogen komt van een 5,2 liter twin-turbo V12 die 690 pk en 753 Newtonmeter koppel levert. Het loopt via een achttraps automatische versnellingsbak naar de achterwielen, waar er een differentieel met beperkte slip ligt om de tractie te behouden.

Het merk schat dat de V12 Speedster in 3,4 seconden 100 kilometer per uur kan halen. De topsnelheid is 319 kilometer per uur, wat een hele ervaring zou zijn zonder dak of windscherm voor de inzittenden.

Aston Martin neemt nog steeds bestellingen op voor de V12 Speedsters. Het bedrijf maakt er slechts 88, en de sportwagen heeft een startprijs van $ 950.000, omgerekend zo’n €785.255,- . De autofabrikant specificeert niet of de keuze voor de DBR1-specificatie van invloed is op de uiteindelijke kosten. De eerste leveringen van de machine zal nog in dit jaar plaatsvinden.

Thomas Heule