[Video] Aston Martin DB10 in actie op set James Bond Spectre

[Video] Aston Martin DB10 in actie op set James Bond Spectre

Spoiler alert! Dat de Aston Martin DB10 een rol zou krijgen in de 24ste James Bond film Spectre was natuurlijk al bekend maar in welke vorm precies zal blijken wanneer de film uitkomt in november. Toch krijgen we nu al een klein inkijkje door een video die is gemaakt tijdens opnames afgelopen woensdag.

In de video wordt duidelijk dat in de nieuwe film Daniel Craig als James Bond op de vlucht slaat vanaf een kasteel terwijl zijn Aston Martin DB10 onder vuur wordt genomen. Daarnaast zien we dat de Aston Martin niet de enige sportauto op de set is. We zien onder andere ook een aantal Ferrari’s, een Rolls-Royce, een Bentley, een Audi R8 GT, een Porsche 959, een Bugatti EB110 en zelfs de Jaguar C-X75. De video werd afgelopen woensdag opgenomen bij het Blenheim Palace in Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk.

Aston Martin DB10
Slechts tien stuks zullen er worden gebouwd van de Aston Martin DB10 en allen zijn ze bedoeld voor op de filmset van Spectre. Onder de kap van deze speciale bolide ligt een 4.7 liter groot V8 blok dat ook terug te vinden is in de V8 Vantage. In de laatst genoemde Aston Martin levert hij 436 pk en 490 Nm maar wellicht dat dat in de DB10 net iets meer zal zijn.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.