Aston Martin: Geen downsizing, wel een V12 Biturbo [Video]

Aston Martin: Geen downsizing, wel een V12 Biturbo [Video]

De DB9 loopt momenteel op zijn laatste benen. Hij zal binnenkort worden vervangen door de DB11 die op zijn beurt enkele nieuwigheden introduceert, waaronder een huiveringwekkende motor…

De nieuwe DB11 zal de eerste Aston Martin zijn die gebruik maakt van deze nieuwe generatie motoren. Maar in tegenstelling tot zijn concurrente wijkt Aston Martin haast niet af van zijn befaamde ingrediënten: het blijft dus een twaalfcilindermotor en de inhoud ervan werd met slechts 0,7 liter terug geschroefd. De twee turbo’s zouden het vermogen boven de grens van 600 pk jagen.

Wie denkt dat een motor met turbo nooit zo indrukwekkend kan klinken als een atmosferische motor, die raden we aan om de PLAY-knop in te duwen en het volume half-open te draaien. De Aston Martin DB11 laat je kennismaken met de definitie van de woorden ‘huiveringwekkende sound’. Kippenvel!

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.