De Aston Martin DBX: De aanval op de Volkswagen groep is geopend.

De Aston Martin DBX: De aanval op de Volkswagen groep is geopend.

We zijn nog niet eens bekomen van de nieuwe Vantage (KLIK) en zijn geluid, of er wordt nog meer goed nieuws de lucht in geschoten vanuit Groot-Brittanië. De allereerste crossover van Aston Martin komt er nu echt aan, de DBX.

In 2015 debuteerde de auto op de Autosalon van Genève, maar vanaf 2019 gaat de auto daadwerkelijk in productie. Mark Reichman, hoofd vormgeving bij Aston Martin, geeft aan dat ze voor vernieuwing gaan in de meest luxe tak van de crossovers. Het is een auto die in geen enkel opzicht te vergelijken is met de bestaande garde en het daarom beter zal doen dan de auto’s van de Volkswagen groep. ‘Het is geen Audi Q7 met een Bentley-front, geen Volkswagen Touareg met een Porsche logo.’ De aanval is ingezet tegen de Duitse autobouwer die het maar lastig voor elkaar krijgt om iedere auto een eigen identiteit te geven.

De DBX kan nu besteld worden met een 4 liter V8 of een 5.2 liter V12 en later zal ook een hybride-techniek aan het aanbod toegevoegd worden. Specificaties zijn nog niet bekend, maar wanneer Aston Martin deze released, zijn jullie de eersten die het te horen krijgen!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.