Aston Martin DBX S: 700PK+ schoon aan de haak

Aston Martin DBX S: 700PK+ schoon aan de haak

En met dat vermogen torent ie boven zijn concurrenten uit! De power-SUV’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de vermogens van deze gezins-raketten blijven maar groeien. Het beste jongetje van de klas is bekend: de DBX S.

De naam is niet heel prikkelend, maar wel vanzelfsprekend. De nieuwe DBX is alles wat een DBX is met een beetje meer. Met name het vermogen wordt de USP, want de power-SUV wordt uitgerust met de V12-motor van de Aston Martin DBS. Nu horen we je denken ‘Maar hoe doe je dat dan met al die emissie-eisen?’ Nou, Aston Martin wil deze V12 gaan slijten in de werelddelen waar de emissie-eisen nog niet zo’n punt van discussie zijn. En dan mag jij gaan bedenken welke delen van de wereld dat zijn.

Waarom een DBX S?

Het eerste antwoord is: ‘Een power-SUV van een premium merk werkt’

Het tweede antwoord: ‘Waarom niet?’

En het derde antwoord: ‘De DBX is de best-verkopende Aston Martin ooit’, er worden meer DBX’en gebouwd dan alle geproduceerde Aston Martins bij elkaar, dus is een krachtigere versie een logische stap.

Hoe herken je een DBX S?

De S zal een grille a la DBS Superleggera krijgen, inclusief flinke splitter, bredere sideskirts en vanzelfsprekend een lekker dikke diffusor achterop. Kortom, subtiele aanpassingen die de leek niet op zullen vallen, maar ons autoliefhebbers zal doen kwijlen!

Wij zijn erg benieuwd wanneer we het eerste exemplaar zonder camouflage gaan zien!

V12

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.