Uitgelekt: Aston Martin DBS Superleggera

Uitgelekt: Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera

Hoewel de Aston Martin DBS Superleggera pas morgen op 26 juni zijn werelddebuut zou moeten maken, liet Aston Martin de DBS Superleggera al eerder zien aan potentiële klanten. Bij een onthulling in Azië werd stiekem deze foto gemaakt en die toont de opvallend dikke neus. Dat belooft wat!

Met dank aan Worldscoop-forumlid 02xx03 kunnen we nu een in grijs uitgevoerde Aston Martin DBS Superleggera zien. En met deze afwerking kunnen we goed zien hoe groot de grille aan de voorkant is, en hoeveel koolstofvezel Aston Martin gebruikt voor de voorste lip van de auto. Ook zien we de grote luchtopeningen aan de voorkant, de zijkant en op de motorkap. Verwacht wordt dat het vermogen van de DBS Superleggera wordt geleverd door de V12 twin turbo. Goed voor een vermogen van 700 à 750 pk om te concurreren met auto’s zoals de Ferrari 812 Superfast. Onthoud wel dat de DBS altijd meer een GT zal blijven en in die zin niet zal concurreren met de 812 Superfast

Op de achtergrond zien we op de muur overigens ’70 years of DB’ staan, wat Aston Martin daarmee bedoelt is simpel. Zeven decennia geleden lanceerde het bedrijf het eerste product onder David Brown. Oorspronkelijk bekend als de 2,0-liter Sports en later met de bijnaam DB1, werd de roadster ontworpen door Claude Hill en werden er 15 stuks gemaakt. De 2,0-liter Claude Hill-motor was goed voor zo’n 90 pk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.