Mr. Brainwash
Nieuws

Kunstenaars gebruiken exotische auto’s als doek

Alec Monopoly

Als je van auto’s én beeldende kunst houdt is dat natuurlijk het mooiste als je die twee kunt combineren. Het evenement Art Basel wordt drie keer per jaar gehouden in Miami, Basel en Hong Kong en afgelopen 4 tot 7 december vond dit plaats in Miami. Dit keer gebruikten de kunstenaars bijzonder auto’s als doek!

De kunst van auto’s op zich gaat verder dan alleen de schoonheid van de desbetreffende auto; de perfecte combinatie van techniek, aerodynamische capaciteiten, schoonheid en comfort is ook een kunstvorm te noemen. Echter hebben deze mannen hun eigen draai gegeven aan deze auto’s om zo weer tot een nieuw kunstvorm te komen.

Rich B. Caliente – Lamborghini Huracán LP 610-4
Zo nam Rich B. Caliente een Lamborghini Huracán LP 610-4 onder handen door eerst een black skullz edition wrap aan te brengen met subtiele rode accenten, glanzende luchtopeningen en Vossen wielen. Vervolgens heeft graffitikunstenaar Koning Saladeen de motorkap en sideskirts bewerkt met zijn graffitikunst.

Rich B. Caliente

Rich B. Caliente

Alex Mijares – Lamborghini Aventador
De in Miami gevestigde kunstenaar Alex Mijares staat bekend om levendige kunstwerk vol met kenmerken van zijn Cubaanse en Spaanse roots. De donker geschetste patronen in zijn stukken doen denken aan glas in lood en is te vinden op doek, instrumenten, schoenen, geweren en exotische auto’s. Een gele Lamborghini Aventador ontving de Mijares behandeling voor Art Basel dit jaar en werd veranderd in een galerie-waardige exoot met bijpassende remklauwen.

Alex Mijares

Alex Mijares

Alex Mijares

Mr. Brainwash – Maserati GranTurismo
En de opvallendste van het stel; Mr. Brainwash met de Maserati GranTurismo. Hij is losgegaan met allerlei kleuren verf toen het publiek al was binnengestroomd, dat zal vast voor veel verbaasde gezichten hebben gezorgd! Wellicht heb je inspiratie opgedaan om jouw eigen auto ook eens op een leuke manier te bewerken?

De foto’s zijn gemaakt door Solomon Lunger, Jasen Delgado en Lou La Vie!

Mr. Brainwash

Mr. Brainwash

Mr. Brainwash

Mr. Brainwash

28-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2020 inmiddels zijn 10e levensjaar is ingegaan.