Koop de ultieme familieauto voor op het circuit!

Koop de ultieme familieauto voor op het circuit!

‘Een prikkie’ is nogal een ruim begrip, maar wat vind jij goedkoop voor een F1 driezitter?

Jep, je leest het goed! Ga je vaak naar circuitdagen in Assen, Zandvoort of misschien wel Nürburg maar wil je ook graag tijd doorbrengen met je gezin? Dan is deze Arrows AX3 perfect voor jou! Een tweetal ‘three-seat Formula One race cars’ wordt momenteel te koop aangeboden via RaceCarsDirect.com. De auto’s werden gebouwd door Arrows Grand Prix International, een Brits F1-team dat in 2001 24 jaar actief was. Het was de coureur Tom Walkinshaw die zijn team dit paar driezitters liet bouwen om F1-fans een ongeëvenaarde F1-ervaring te geven.

Uiteraard zijn er meerdere F1-auto’s gebouwd voor het meenemen van fans, maar meestal zijn dat tweezitters met een inline-opstelling. Dat betekent dat de passagier een blik op de achterkant van het hoofd van de bestuurder krijgt. Natuurlijk ervaren passagiers nog steeds de snelheid en G-krachten, maar ze zien niet wat de bestuurder echt ziet. De Arrows AX3 voorkomt dat probleem met zijn McLaren F1-achtige cockpit. De bestuurder zit voor de passagiers, en de passagiers zitten schuin achter de bestuurder zodat ook zij de weg voor zich kunnen zien.

De vraagprijs bedraagt een flinke $695.000,- maar je krijgt heel veel auto voor die prijs. De auto’s worden ieder aangedreven door een 3,5-liter V10-motor die 720 pk produceert. De motoren draaien tot een verbazingwekkende 15.000 toeren. De auto’s zijn bovendien ook perfect onderhouden en elke motor heeft minder dan 200 kilometer gelopen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.