Arden geeft de Bentley Continental GT een dikke widebody!

Arden geeft de Bentley Continental GT een dikke widebody!

Het Duitse Tuningsbedrijf Arden houdt ervan om dikke bolides nog dikker te maken. Letterlijk, want ze hebben in dit geval een Bentley Continental GT voorzien van wat extra plaatwerk.

Na de behandeling van Arden gaat de Bentley door het leven als de Arden Bentley AB III. Zoals het bij een premium auto hoort, worden er ook premium materialen gebruikt. Alle onderdelen bestaan uit koolstofvezel. De extra panelen zorgen ervoor dat de auto 50 millimeter breder wordt per kant. De bredere wielkasten worden met elkaar verbonden door nieuwe side-skirts, en met een nieuwe voorbumper, een diffuser en een dikke spoiler is het plaatje compleet.

Al die extra ruimte in de wielkasten moeten natuurlijk ook opgevuld worden. Daarom raad Arden het aan om een dikke 22 inch set hiervoor te gebruiken. Aan de 626 PK sterke W12 wordt niet geknoeid. Wel voorzien ze de Bentley van een nieuwe uitlaat, waardoor het vermogen volgens Arden met zo’n 10 procent toeneemt. Ook zou het verbruik beter worden, maar voor verbruik koop je geen Bentley natuurlijk.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.