Apple biedt $250.000,- startbonus voor werknemers van Tesla

Apple biedt $250.000,- startbonus voor werknemers van Tesla

Dat is althans wat Elon Musk, CEO van Tesla Motors, tegenover Bloomberg beweert. Apple biedt een startbonus van $250.000,- én een 60% hoger salaris dan dat ze bij Tesla Motors krijgen.

Dit komt echter vanwege het feit dat Tesla Motors eerder medewerkers heeft ‘weggekaapt’ bij Apple. Elon Musk bevestigt tegenover Bloomberg dat er zo’n 150 oud-Apple-medewerkers werkzaam zijn bij Tesla Motors. Apple zou er nu alles aan doen om zoveel mogelijk mensen bij Tesla Motors vandaan te halen.

Anonieme medewerkers van Tesla die voorheen bij Apple werkten, lieten weten dat ze hun overstap gemaakt hebben gebaseerd op de auto’s van Tesla Motors, maar ook vanwege Elon Musk. Hij wordt vergeleken met hoe Steve Jobs was bij Apple. George Blankenship werkte eerst bij Apple waar hij medeverantwoordelijk was voor de opzet van de bekende Apple Stores. Doug Field ad bij Apple de leiding over het ontwerp van de Macbook Air, Macbook Pro en de iMac en is werkzaam bij Tesla Motors als vicepresident van de ontwikkeling van auto’s.

Over Elon Musk
De 43-jarige Elon Musk is Amerikaanse ingenieur en ondernemer die zichzelf leerder programmeren. Zo verkocht hij op 12-jarige leeftijd al zijn software voor een spel. Hij is onder andere mede-uitvinder van PayPal, SpaceX en Tesla Motors. Momenteel is hij algemeen directeur (CEO) en Chief Designer (CDO) van SpaceX, algemeen directeur en productarchitect van Tesla Motors en voorzitter van SolarCity. Elon Musk zou $8,3 miljard waard zijn waarmee hij op plaats 56 staat op de bekende lijst van Forbes.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.