ANPR-CAMERA’S GAAN JE BETRAPPEN OP GSM-GEBRUIK

ANPR-CAMERA’S GAAN JE BETRAPPEN OP GSM-GEBRUIK

ANPR-camera’s, oftewel Automatic Number Plate Recognition-camera’s, zijn camera’s die gebruikt worden om verkeers- en andere overtredingen te registreren en ze te linken aan een nummerplaat. Verkeersinstituut VIAS wil ze nu ook inzetten in de strijd tegen bellen achter het stuur.

De zogenaamde “slimme camera’s” kunnen nummerplaten lezen, waardoor de politie ze onder meer gebruikt voor trajectcontroles of om geseinde nummerplaten op te sporen.

Verkeersinstituut VIAS is nu bezig aan een proefproject om met de hulp van ANPR-camera’s chauffeurs te registreren die tijdens het rijden met hun gsm bezig zijn. De beelden van betrapte chauffeurs moeten dan gecontroleerd worden door een agent. Vorig jaar steeg het aantal overtredingen voor gsm-gebruik achter het stuur in ons land met 6,3 procent, na enkele jaren gedaald te zijn.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.