Andy Murray wint BMW i8

Andy Murray wint BMW i8

Andy Murray BMW i8

Op het ATP-toernooi van München heeft de 27-jarige Schot Andy Murray in de finale tegen Philipp Kohlschreiber de overwinning naar zich toegetrokken. Daarmee won hij niet alleen zijn eerste ATP-zege op gravel maar won hij tevens een BMW i8!

De finale begon gisteren maar werd onderbroken vanwege regen. Vandaag werd de wedstrijd hervat en eindigde uiteindelijk na drie sets in 7-6 (4) 5-7 7-6 (4). Deze overwinning in München is de 32e toernooizege uit de loopbaan van Murray en hij was dan ook behoorlijk uitbundig na zijn eerste toernooizege op het gemalen baksteen. ,,Dit was mijn eerste finale op gravel en wat voor één. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen”, reageerde de Schot, waarna hij in traditionele ‘lederhosen’ zijn trofee in ontvangst nam.

Daarnaast ontving hij ook nog eens de sleutels van een BMW i8 en reed er zelfs een rondje mee over het centre court. Zoals je weet is de BMW i8 een hybride sportwagen die wordt aangedreven voor een 1,5 liter grote driecilinder met 231 pk in combinatie met een 131 pk sterke elektromotor. In 2014 reden wij met de BMW i8, dat verslag kun je hier teruglezen!

Andy Murray BMW i8

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.