AMG One laat motor brullen op Nürburgring!

AMG One laat motor brullen op Nürburgring!

We zitten inmiddels al even op de bijzondere hypercar te wachten, maar met de vele beelden die de laatste tijd voorbij komen, lijkt de onthulling dichterbij dan ooit..

Een paar weken geleden zagen spyfotografen de Mercedes-AMG One tijdens een velddag op de Nurburgring. Er was echter één probleem: dat waren alleen maar stilstaande beelden en we zouden graag zien dat de hypercar Green Hell, de Nürburgring in zijn nieuwste ontwikkeling rondrijdt.

Het lijkt erop dat onze gebeden zijn verhoord, aangezien hetzelfde AMG One prototype het onderwerp is van deze video van CarSpyMedia op YouTube. Dat werd behoorlijk duidelijk gemaakt door de kentekenplaten van de spionagefoto’s hieronder en die hierboven te zien zijn.

Ondanks dat de AMG One vorige maand al werd tentoongesteld in een rood, grijs en zwart lakwerk, draagt het prototype dat op de Ring wordt gespot, nog steeds de typische zwart-witte camouflage. Dat heeft geen invloed op de brute prestaties zoals te zien op video. Je zult genieten van de Mercedes hypercar, die bij elke acceleratie gilt, en het is een bizar om te zien hoe de AMG One bochten aanvalt alsof het rechte stukken zijn.

Als je goed kijkt, zul je zien dat er een lichte motregen was toen de brede hypercar aan het testen was, maar dat weerhield de testrijder er niet van om volgas te gaan op het beroemde circuit.

De AMG One bestaat al sinds 2017, toen Mercedes het als concept onthulde. Een van de vele voordelen die het biedt, is de integratie van F1-technologie in de hypercar, inclusief het hybridesysteem.

Wat nog belangrijker is, is dat de straatlegale AMG One naar verwachting meer dan 1.000 pk zal produceren uit een combinatie van vier elektromotoren en zijn “kleine” 1,6-liter V6-motor. Deze krachtcentrale is afgeleid van de Mercedes F1 W06 Hybrid-raceauto en in staat is om tot 11.000 tpm te schreeuwen.

De Mercedes-AMG One is beperkt tot 275 exemplaren, die al voor bijna $ 3 miljoen, omgerekend zo’n €3.5 miljoen per stuk zijn verkocht.

Thomas Heule