Gespot: Is dit de Mercedes-AMG GT Black Series?

Gespot: Is dit de Mercedes-AMG GT Black Series?

Mercedes-AMG GT Black Series

Nu de Mercedes-AMG GT inmiddels op de openbare weg te vinden is en er al enkele te zien zijn op de Nederlandse wegen, is het tijd om te gaan kijken naar een overtreffende trap van de Mercedes-AMG GT. Onlangs werd dit gecamoufleerde model gespot op de Nürburgring in Duitsland.

Op de Detroit Motor Show 2015 liet Mercedes-AMG baas Tobias Moers aan AutoCar weten dat een Mercedes-AMG GT Black Series er in de toekomst zeker zal komen. Dit zal niet op de korte termijn gebeuren aangezien een Black Series meestal wordt gepresenteerd aan het einde van de levenscyclus van een model “but an AMG GT Black is a car we must do”.

Voordat het zover is zal er waarschijnlijk een Mercedes-AMG GT Roadster komen en ook komt er een circuitmodel dat tussen de GT S en de toekomstige Black Series zal worden gepositioneerd; een AMG GT3. Tobias Moers legt uit: We hebben meer vermogen, minder gewicht, betere aerodynamica en een andere ophanging nodig maar de focus zal liggen op de vermogen/gewichtsverhouding, de rijeigenschappen en betere rondetijden”. Ook suggereerde hij dat de GT3 een vermogen van rond de 550 pk zal hebben en een Black Series daar nog een schepje bovenop zal doen. Op de afgelopen Geneva Motor Show werd deze Mercedes-AMG GT3 onthuld en werd bekend dat deze niet de 4.4 liter V8 met twee turbo’s gebruikt. De GT3 variant voor het op circuit maakt namelijk gebruik van de oude vertrouwde 6.2 liter V8 zonder turbo’s.

We hebben nu dus al de ‘gewone’ AMG GT, de AMG GT S en een AMG GT3. Maar welke auto zien we dan op deze foto’s, is dit al de Black Series? Wellicht komt er eerst nog een straatlegale variant van de GT3 die waarschijnlijk niet óók de 6.2 V8 in het vooronder zal hebben liggen zoals de GT3, maar de gewone 4.4 V8 Biturbo. Deze zal dan wel meer vermogen hebben dan de AMG GT S die het met doen met 510 pk.

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Foto’s: Autoevolution.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.