Rokende banden en brullende motoren, American Sunday op Circuit Zandvoort.

Rokende banden en brullende motoren, American Sunday op Circuit Zandvoort.

Afgelopen weekend was het weer tijd voor American Sunday op het GP circuit van Zandvoort. Met ruim 2000 auto’s op het paddock en daarmee duizenden bezoekers, kunnen wij wel zeggen dat het event (weer) een groot succes was.

Om 08:30 stonden de bezoekers al voor de deuren van het circuit te wachten om naar binnen te kunnen. Bezoekers vanuit het hele land kwamen naar Zandvoort voor dit spectaculaire event. Maar kon je er door omstandigheden niet bij zijn of de dag nog eens willen herbeleven, hebben wij weer een toffe video voor jullie gemaakt!

Gedurende de dag was er van alles te zien en beleven op- en rond het circuit. De dag begon met de dragrace, waarbij gestreden werd om de beker. Er werd niet alleen rechtdoor gereden, er waren namelijk ook auto’s die het circuit rond scheurde tijdens Vrijrijden.

Op het showpaddock was de sfeer fantastisch. Hier kon iedereen zijn of haar trots aan heel Nederland laten zien. Hier kon je onder het genot van een hotdog en livemuziek je ronde doen tussen alle bijzondere Amerikanen.

Kortom, het was een zeer geslaagde dag met veel activiteiten. Daarom staat de volgende editie al klaar op de agenda en zal op 8 oktober plaatsvinden op het TT Circuit van Assen!

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.