Alpine ‘Alpenglow’ brengt gevoel F1-auto naar de openbare weg

Alpine ‘Alpenglow’ brengt gevoel F1-auto naar de openbare weg
Bron: © Alpine

Alpine heeft ons het eerste beeld gegeven van de ‘Alpenglow‘, het toonaangevende concept dat op 13 oktober zich volledig zal laten zien. De Franse autofabrikant zegt dat de Alpine Alpenglow hun visie voor de komende maanden weerspiegelt, en een indruk geeft van wat we mogen verwachten van het merk voor zowel haar productie als circuit auto’s.

De gepubliceerde afbeelding laat een ‘over het asfalt buikschuivende’ hypercar zien met rood-getinte lichtbundels, een aerodynamische cockpit en uitstekende wielpanelen. Aan de voorkant is er een race geïnspireerde splitter, en de achterkant is zichtbaar met een enorme spoiler. De silhouet van het concept toont gelijkenissen met de Alpine A480 conceptauto.

Het is allemaal nog heel vaag natuurlijk. Gelukkig heeft Alpina meteen ook aangekondigd wanneer we de hypercar met iets meer verlichting mogen bekijken. Tijdens de 2022 Paris Motor Show op 17 oktober maakt het concept haar publiek debuut. Op die beurs kan men ook de A110R van wat dichterbij zien.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.