Nieuws

Alpine A110 Legende GT is verbluffende verboden vrucht!

De Franse autobouwer creëert een nieuwe special edition op de iconische auto, met een gelimiteerd aantal van 300 stuks..

De Alpine A110 Legende GT keert in 2021 terug voor een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren voor Europa. De nieuwste versie is krachtiger dan de vorige door gebruik te maken van de 1,8 liter viercilinder met turbocompressor van de A110S die 288 pk en 320 Newtonmeter koppel levert. Prijzen starten rond de € 71.600 in Frankrijk.

De Legende GT is verkrijgbaar in twee kleurstellingen. Er is een Mercury Silver buitenkant met een zwart lederen interieur, inclusief grijze stiksels. De andere keuze is een Abyss Blue carrosserie en Amber Brown lederen bekleding voor het interieur. Ongeacht de exterieurkleur zijn er 18 inch meerspaaks velgen met een diamantcut afwerking. Welke de goede remklauwen verborgen houden

De nieuwste Legende GT heeft in zes richtingen verstelbare Sabelt Comfort-stoelen. Het interieur is ook voorzien van een Dinamica-hemelbekleding van nepsuède. En er zijn carbon fiber accenten met een koperen vlechtwerk op de middenconsole, vizieren en ventilatieopeningen toegepast. Een plaquette onder de middenconsole toont het productieaantal van de 300 exemplaren. Het speciale model wordt standaard geleverd met parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera en een Focal stereo.

Net als de A110S bereikt de nieuwe Legende GT 100 kilometer per uur in 4,4 seconden. De topsnelheid is beperkt tot 249 km/u. De enige versnellingsbakoptie is een zeventraps transmissie met dubbele koppeling.

Er doen nog steeds geruchten de ronde over de toekomst van de A110 en het merk Alpine als geheel. Luca de Meo, CEO van Renault, zegt dat hij Alpine in een “mini Ferrari” wil veranderen. Hij suggereert zelfs dat een EV mogelijk is van het merk. Wat de toekomst voor de Franse auto bouwer gaat worden blijft dus nog even spannend, maar dat we ontzettend kunnen gaan genieten van de iconische auto, mag duidelijk wezen.