Alpina XD3: Voor wanneer je BMW X3 niet snel genoeg is!

Alpina XD3: Voor wanneer je BMW X3 niet snel genoeg is!

Alpina XD3

Wil je een snelle BMW, dan hoef je in principe niet verder te  kijken dan de dealer. Maar mocht een BMW met M-badge je iets te opzichtig zijn, dan kan Alpina uitkomst bieden. Ongelooflijk stijlvol en een pak vermogen waar de M-BMW’s het nog warm van kunnen krijgen.

Alpina heeft lang de rust bewaard in SUV-land, maar met deze Alpina XD3 wordt die markt weer even wakker geschud. De basis voor deze wagen is een 3 liter diesel motor, de xDrive30d. En Alpina lijkt wel een spelshow te willen gaan hosten, want onder de motorkap hebben ze de verdubbelaar ingezet! Geen dubbele turbo, maar vier turbo’s gaan opspoelen wanneer je deze SUV de sporen geeft.

Kun je normaliter met 265 pk met 620 Nm al goed smijten, met 388 pk en 770 Nm schud je het ouwelullen-imago van de X3 met gemak van je af terwijl je dwars de bocht om gaat in hartje Amsterdam. Wil je in diezelfde stad een 0 – 100 sprintje doen, dan hoef je niet lang te zoeken naar een stukje rechte weg. Het rechte stuk hoeft maar minimaal 4,6 seconden vol gas toe te laten, dan zit je al op de 100. Geupgrade software voor de automaatbak en een limited-slipdifferentieel is al voor je geregeld! Alpina zorgt altijd voor een totaalpakket, dus ook je onderstel is aangepast, de body is Alpina-stijl aangepast en je krijgt een striping-streepje hier en daar.

De enige keuze die je nog moet maken, is of je voor de 22 inch Alpina’s gaat, of je het toch houd bij de 20 inch-ers. Of je kiest ze gewoon allebei, heb je meteen een zomer- en winterset! De vorige auto waarmee Alpina op de markt kwam, de Alpina B5 Bi-Turbo, is de snelste 5-serie station ter wereld, zou dit een opwarmertje zijn voordat ze ook met de snelste SUV ter wereld op de proppen komen?

Alpina XD3

Alpina XD3

Alpina XD3

Alpina XD3

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.