Alpina XB7 doet 0-100 km/h in 4,2 seconden!

Alpina XB7 doet 0-100 km/h in 4,2 seconden!

Maak kennis met een X7 op steroïden!

Hoewel BMW heeft besloten om géén X7 M te maken, kun je erop rekenen dat Alpina de luxe SUV naar een hoger niveau tilt. Net zoals dat de Alpina B7 sedan de vervanging van de M7 is, is de nieuwe XB7 het ontbrekende stukje van de puzzel in de line-up van de X7. Op typische Alpina-wijze zijn de visuele veranderingen ten opzichte van het standaardmodel subtiel en versterken ze het toch al indrukwekkende voorkomen van de BMW.

Beginnend aan de voorkant, zien we het traditionele Alpina logo op de vernieuwde bumper en extra grote luchtinlaten voor optimale koeling van de aangepakte 4,4-liter V8. De achterkant heeft een discreet aangepaste bumper met een verbeterd uitlaatsysteem. Ter afronding van de visuele veranderingen, zijn er standaard 21-inch wielen gemonteerd en zijn 23-inch wielen optioneel.

Het belangrijkste aspect bevindt zich uiteraard onder de motorkap. De achtcilinder is flink gemasseerd om 621 pk en 800 Nm koppel te leveren. Dat is genoeg om de grote SUV in slechts 4,2 seconden naar de 100 km/h te sturen, op voorwaarde dat hij de standaard 21-inch wielen heeft. De topsnelheid ligt op maar liefst 290 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.