ALPINA met B4 Gran Coupé nu ook op Nederlandse bodem!

ALPINA met B4 Gran Coupé nu ook op Nederlandse bodem!

Alpina verwent ons met één van de krachtigste en meest luxueuze BMW 4-Series die je kan kopen: de B4 Gran Coupé

Hèhè! ALPINA gaat nu ook haar nieuwe B4 Gran Coupé aan Nederlandse klanten verkopen. De vierdeurs coupé werd een aantal maanden geleden al aangekondigd, maar is nu dus ook eindelijk op de Nederlandse markt. En dat is goed nieuws, want ALPINA levert eigenlijk altijd wel dik spul. En ook hun interpretatie van de 4-serie is veelbelovend.

De sportieve B4 Gran Coupé komt met een zescilinder 3.0-liter turbomotor, die goed is voor een flinke 495 pk. Maar vooral de 730 Nm aan koppel zorgt ervoor dat de B4 van 0 naar 100 km/u kan in slechts 3,7 seconden. Je wordt pas (elektronisch) begrensd bij de 301 km/u.

Gelukkig geeft ALPINA de 4-serie ook aan de buitenkant een opkikkertje. Een spoiler van ALPINA geeft de voorkant een sportief gezicht, en ook op de achterkant is er plaats voor een ‘lipje’. Herkenbaar voor het merk zijn altijd de velgen. Ook dit keer pakken ze uit met 20″ ALPINA CLASSIC wielen. Het ALPINA-sportonderstel is ook een cadeautje: hogere rijdynamiek, maar toch comfortabel. Daarnaast heeft ALPINA de B4 beloont met speciaal ontwikkelde Pirelli P ZERO banden.

Naast een krachtige benzinemotor met de B4 biedt ALPINA ook een dieseluitvoering, de D4 S. Deze heeft een zescilinder 3.0-liter bi-turbo, en komt in de buurt van de B4 qua prestaties.

De nieuwe ALPINA B4 en D4 S modellen zijn per direct te bestellen bij exclusief ALPINA vertegenwoordiger voor Nederland – Dusseldorp – met vestigingen in Apeldoorn en Den Haag. 

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.