Alpina komt met de snelste 5-serie stationwagen ter wereld!

Alpina komt met de snelste 5-serie stationwagen ter wereld!

Je hebt een BMW-hart, een zware rechtervoet en je hebt kinderen. Je gaat kijken voor een nieuwe auto, de nieuwe X5M zou een optie zijn, maar nee, die is te opzichtig. Een M5 Touring zou wel wat zijn! Alleen vertikt BMW het om sinds 2007, sinds de E61-reeks, een M5 Touring te bouwen…

Wij kunnen er met onze gedachten niet bij waarom BMW geen kinderwagen-vriendelijke variant van de M5 op de markt brengt. Maar gelukkig verhoort Alpina de gebeden van de gearheads met kinderen en komt met een stationwagen van de nieuwe 5-serie op de proppen die zelfs al genoemd wordt als snelste productie-stationwagen ter wereld.

De Alpina B5 Bi-Turbo heeft de 4,4 liter V8 onder de motorkap met dubbele turbo. 608 pk en 800 Nm koppel, hatsekee! Hond achterin, voet op het gas en bons, die plakt met z’n waffel tegen de achterruit! Ondanks dat de auto vierwielaandrijving meekrijgt, is 90% van het vermogen naar de achterwielen te dirigeren en het 0 tot 100 sprintje moet geklaard worden in 3,5 seconden. Dat is op 0,1 seconden na net zo snel als een Lamborghini Huracan!

De topsnelheid ligt zoals Alpina het noemt ‘boven de 320 kilometer’ per uur. Maar om de sfeer in de auto gezellig te houden wanneer je vrouw en kinderen erbij zijn, geven we je de tip om dan de topsnelheid niet uit te gaan proberen. Ga je echter op vriendenweekend en doe je een wedstrijdje wie er het eerst is? Zeker doen!

De gezinswagen staat op 20 inch authentiek Alpina lichtmetaal met Pirelli P-Zero Nero rubber, the best or nothing laten we maar zeggen. En ondanks de toevoeging van vierwielaandrijving en een aantal andere nieuwe veiligheidssystemen, is de auto 30 kilogram lichter dan de vorige generatie! Dat is weer een kleine rakker met Maxi-Cosi en rugzak met spullen, heb je die winst alweer te pakken!

De prijzen van de B5 Bi-Turbo starten in Amerika bij de sedan bij $120.000,- omgerekend zo’n €100.000,- en bij de Touring bij $123.000,-, zo’n €103.000,-. Let wel, Rutte-regeltjes en toeslagen zijn hier nog niet bij inbegrepen.

Wanneer we alles bij elkaar optellen, komen we tot de conclusie dat dit dus eigenlijk de M5 station is die BMW zelf niet wil bouwen…

Alpina B5

Alpina B5

Alpina B5

Alpina B5 Alpina B5

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.