Alpina D5S: Lekker dieselen met 800 Nm koppel!

Alpina D5S: Lekker dieselen met 800 Nm koppel!

Alpina D5 s

Alpina is back at it again! De tuner die snelheid, betrouwbaarheid en een ingetogen exterieur al jaren bij elkaar brengt, komt weer met een beresterke koppelbaas op de proppen!

Zie hier, de Alpina D5S, gebaseerd op 530d xDrive. Dat betekent dat de 3 liter twinturbo motor een oppeppertje heeft gehad en nu geen 265 pk / 620 Nm koppel voortbrengt, nee, je kunt nu met 388 pk en 800 Nm aan koppel op de linkerbaan blijven plakken.

En ondanks dat dit een ‘forensenbak’ is, pakt Alpina hem aan voor de sportievere rijder: een aangepaste ophanging voor het betere bochtenwerk, nieuwe software voor de vierwielaandrijving, stuurbekrachtiging en de bak en remmerij van de Alpina B5. Alles om de bochtenridder onder ons te pleasen.

Het interieur is wat je van Alpina gewend bent, luxe, een subtiel Alpina-logootje en de kenmerkende stiksels. Het exterieur is niet anders, de Alpina-wielen, skirts en een spoilertje maken hem net wat meer af, dat de echte kenner de Alpina kan herkennen.

Weinig betere plekken om van 0 naar 100 te schieten in 4,9 seconden als je het ons vraagt. Doortrappen gaat tot 275 kilometer per uur. Hard genoeg voor een zakenauto, denk je niet? Heb je minimaal €12.000,- op je rekening en een 530d op de oprit? Dan kun je aankloppen bij Alpina, maar zodra je de optielijst ziet, weet je dat je meer centjes gaat uitgeven!

Alpina D5 s

Alpina D5 s

Alpina D5 s

Alpina D5 s

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.