Alpina D3 Touring: Voor degene die niet kan wachten op de nieuwe B5!

Alpina D3 Touring: Voor degene die niet kan wachten op de nieuwe B5!

Alpina D3 Touring

Laatst verblijdden we jullie met nieuws over de komst van de nieuwe Alpina B5 Touring. Dat is echter nog even wachten, maar voor de kilometervreter onder ons hebben we nu de oplossing!

Met deze nog-niet-eens-ingereden D3 wordt je op je wenken benieuwd. De nieuwe B5 Touring was sowieso al geen optie geweest, want een benzinetank volknikkeren is alles behalve bankrekening-vriendelijk wanneer je een kilometervreter bent. En toch doet deze D3 je met zijn blauwe kleur, Meditteranblau, en zijn gruwelijk grote originele Alpina velgen toch een beetje denken aan de nieuwe B5.

Dat Alpina hun auto’s niet met de minste motoren bedeeld, was ons al bekend. Bij deze D3 is dat niet anders: een 3 liter zes-in-lijn met 350 pk. Het sprintje naar de 100? Geklaard in 4,6 seconden. De B5 doet het met 608 pk in 3,5 seconden. Dus de D3 is zo langzaam nog niet, je bent nog steeds de snelste papa van het hele schoolplein.

Deze Alpina heeft net geen 5.000 kilometer op de teller en daarom is zijn vraagprijs van €87.500,- nog best te accepteren. Krijg je er ook nog meer dan een jaar garantie bij, tot mei 2019. Of koop jij liever een andere dieselstoker: een Q7 E-Tron met nog geen 4.000 km op de teller of toch een X6M50d met AC-Schnitzer pakketje met al 77.000 km op de teller?

Alpina D3 Touring

Alpina D3 Touring

Alpina D3 Touring

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.