Iemand interesse in deze 608 pk?

Iemand interesse in deze 608 pk?

Hoewel de familiebakken van Audi in de vorm van de RS6 als warme broodjes over de toonbank gaan, lijkt BMW zich niet meer te willen wagen aan een BMW M5 Touring. Dat is uiteraard heel jammer, maar goed nieuws voor Alpina!

Onder de motorkap vinden we de bekende 4,4-liter V8 die in diverse 50i modellen ook te vinden is. In de basis al goed voor een vermogen van 450 pk, maar na een bezoekje aan Alpina mogen we 608 pk noteren. Tegenwoordig spreken we de aantallen pk’s uit alsof het niks is, maar 608 pk is echt heel erg veel. Vanaf 3.000 toeren wordt het maximale maximum koppel van 800 Nm al gebruikt om zo snel mogelijk weg te sprinten. Hierdoor sprint de Alpina B5 van 0 naar 100 km/h in amper 3,5 seconden. Dat is voornamelijk te danken aan de vierwielaandrijving die is gebaseerd op de xDrive van BMW. Alpina heeft er zodanig aan gesleuteld zodat er meer vermogen naar de achterwielen wordt gestuurd.. Dit alles door het installeren van grotere turbo’s, het aanpassen van het inlaattraject, nieuw motormanagement software en tal van andere zaken. Ook is de ZF achttraps automaat versterkt en uitgerust met extra koeling om snellere schakeltijden te realiseren. De topsnelheid ligt op 330 km/h.

Dit enigszins anonieme exemplaar is uitgevoerd in Sophisto grijs en heeft pas 15.530 kilometer achter de rug. Je bent de nieuwe eigenaar voor €132.650,-!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.