Alpina B3 is een BMW M3 zonder grote neusgaten!

Alpina B3 is een BMW M3 zonder grote neusgaten!

Alpina heeft dé oplossing voor wie de nieuwe neus van de M3 niet mooi vindt.

Alpina, de constructeur die zich specialiseert in het ombouwen van BMW’s tot extreem snelle kilometervreters, wordt steeds meer een rivaal voor de M-afdeling van de Beiers. We durven er zelfs op te gokken dat veel mensen de toekomstige M3 berline van BMW links zullen laten liggen ten voordelen van deze B3 uit Buchloe (Duitsland). In tegenstelling tot de vierdeurs (en voor het eerst ook break) uit München kiest de Alpina B3 niet voor het gigantische grille van de toekomstige 4-serie, terwijl de toekomstige BMW M3 wel die neus gaat krijgen!

Zoals we van Alpina gewend zijn, is de B3 aangekleed met een relatief ingetogen bumperkit. Alleen de enorme 19-inch velgen en de vier uitlaatpijpen achteraan verraden dat dit niet gewoon een 3-serie met een M-pakket is. Onder de motorkap ligt de 3.0-biturbozescilinder van BMW, die door Alpina vakkundig is opgevoerd tot 462 pk en 700 Nm (BMW M3: 480 pk en 650 Nm) door de turbinebehuizing en de inlaat te optimaliseren. Een sterkere koeling maakt dat het extra vermogen de motor nooit doet zweten, zelfs niet bij intensief gebruik. De krachtbron drijft de vier wielen aan via een achttrapsautomaat en stuwt de B3 van 0 naar 100 km/u in 3,8 seconden (3,9 seconden voor de touring variant) en naar een topsnelheid van 303 km/u (300 km/u)

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.