Alpha-N Performance voert Ferrari 488 GTB op tot 790 pk!

Alpha-N Performance voert Ferrari 488 GTB op tot 790 pk!

1rbyzuhbze9j

Alsof een standaard Ferrari 488 GTB nog niet straf genoeg is, de Duitse tuner Alpha-N Performance maakt hem nog een pak sterker.

Ze zullen er allicht wel wat klanten voor vinden, Ferrari-fans die de 670 pk en 760 Nm van de 3,9 liter-turbomotor in de Italiaanse bolide nog altijd wat te weinig vinden. Alpha-N Performance zorgt voor een vermogen en een koppel van respectievelijk 790 pk en 860 Nm, naar eigen zeggen door ‘gewoon’ het elektronische motormanagement nog een beetje aan te passen.

Nog geen prestaties

Benieuwd wat ze daar bij Ferrari zelf van vinden, maar een officiële verklaring zal er wel niet komen. We weten trouwens ook nog niet hoeveel sneller het de 488 GTB maakt, want cijfers over de prestaties krijgen we nog niet. Ter herinnering, een ‘gewone’ 488 is al goed voor een spurt naar 100 km/u in 3 seconden en een top van zo’n 330 km/u. Maar blijkbaar kan alles altijd nog een beetje beter. In dit geval kost dat dan wel zo’n 3.000 euro. Bestellen kan per direct, ook bij ons!

6hhyx1mbhdy5

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.