Alle kleuren van de regenboog: Audi TTRS / RS3

Alle kleuren van de regenboog: Audi TTRS / RS3

Zondag 19 november, Uden wordt overdonderd door het geweld van de grootste groep Audi TT-RS/RS3’s ooit in Nederland gezien.

Die dag organiseerde de TT-RS / RS3 Club de zogenoemde End of Season-rit. Rond een uur of 10:00 in de morgen stonden er bij Autobedrijf John van der Rijt zo’n 12.000 pk’s te trappelen om de tour te beginnen. Even teruggerekend, er waren een 30-tal Audi RS3’s en TT-RS’en uit binnen- en buitenland aanwezig. Een 500 pk sterke Audi RS4 B7 en een 700 pk sterke RS6 C7 maakte de familie compleet. Vrijwel alle kleuren waren aanwezig, om er maar wat te noemen: Nardo Grey, Catalunya Red Metallic tot Java Green en zelfs Vegas Yellow! De rit zette zich voort over prachtige landweggetjes en uiteraard een stuk snelweg om daarna een tussenstop te houden bij VD Akker in Best. Nadat alle auto’s daar vakkundig op een rij waren gezet, was het tijd voor foto’s en nadat de innerlijke mens weer verzadigd was, werd er koers gezet naar de eindlocatie: Audiparts in Veghel.

En wat daar gebeurde, had niemand verwacht… Jullie hebben vast en zeker het filmpje gezien van de Audi S1 Quattro die racet tegen een getunede RS6 C6. Niet? Check dan HIER de link. Diezelfde S1 Quattro werd die middag losgelaten. 740 pk (zevenhonderdveertig!) in de oer-Quattro, wat een geweld was dat zeg!

De TT-RS / RS3 Club kan terugkijken op een geslaagde dag, voor nu houden we het bij een aantal foto’s, maar blijf in de buurt, want de filmpjes zijn onderweg!

Foto’s door On The Spot Photography / ROW1 Photography

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.