Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio: laat maar komen!

Alfa Romeo Tonale Quadrifoglio: laat maar komen!

Eerder deze week vertelde we jullie over de nieuwste Alfa Romeo-telg: de Tonale. En met een maximum-vermogen van 275pk is het geen slome jongen. Maar het kan altijd leuker, en wel met de klavertje-vier-badge.

Het gaat hier nog om een digitale render, maar X-Tomi-Design geeft onze stoutste dromen een aanzicht. De Tonale GTA zoals hij hem zelf noemt, heeft een agressiever vormgegeven voorbumper, groter lichtmetaal en grotere stoppers. Dit zou zomaar eens een hele goede gooi richting de daadwerkelijke Tonale Quadrifoglio zijn. Want, zo hebben we vernomen uit het Alfa-kamp: een Tonale met klavertje vier is niet uitgesloten.

Dat wordt genieten. De 2.9 liter V6 met turbo zal niet terugkomen vanwege het steeds groter wordende pakket aan regeltjes, maar een goed dikke 4-pitter en eventueel hybride-techniek zijn meer voor de hand liggend. Kostentechnisch kan deze auto aantrekkelijk gemaakt worden en met de GLA45 S (420PK) en de RSQ3 (400PK) is dit een welkom Italiaans tegengeluid in de markt van de hot hatch op hoge poten!

Wat zeg jij: ‘De Tonale QV moet er komen’ of ‘Laat maar hangen’?

Bron: X Tomi Design

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.