Alfa Romeo komt met een unieke Giulia

Alfa Romeo komt met een unieke Giulia

Tijdens de Mille Miglia, een historische race van 1000 mijl, heeft Alfa Romeo een unieke Giulia Quadrifoglio gepresenteerd. Deze wagen is de mensen die hun auto in goud laten wrappen een stapje voor.

Zoals je ziet gaat de wagen gehuld in een kleur die je niet vaak ziet. Althans, niet als fabriekskleur. De gouden kleur is geïnspireerd door Alfa Romeo’s uit de jaren 60 en 70, die in een vergelijkbare kleur werden geleverd. Al was die kleur een stuk minder opvallend en afgewerkt in satijn. Alfa Romeo zegt dat deze kleur de lijnen extra accentueren waardoor de auto extra mooi is.

Onder de gouden kap ligt de 2.9 liter geblazen V6 waar een geweldig gebrul uit komt. Er is verder niks aan aangepast, maar dat is ook niet echt nodig. De motor produceert 510 PK en 600 Nm, en sprint van 0 naar 100 in slechts 3.9 seconden. De topsnelheid bedraagt 307 kilometer per uur, al zal dit exemplaar die snelheden waarschijnlijk nooit meemaken.

Dat komt omdat dit de enige Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio zal zijn die gehuld is in de gouden lak. Alfa Romeo is ook niet van plan om er meer te maken, deze wagen zal dus uniek blijven.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.