Alfa Romeo Giulia: wordt dit jouw nieuwe auto van de zaak?

Alfa Romeo Giulia: wordt dit jouw nieuwe auto van de zaak?

Een exotische verschijning, uitmuntende prestaties (we gaan richting 500 pk!) en een aandrijving die dat allemaal naar de achterwielen stuurt, dat zijn de hoofdingrediënten van dit verrukkelijke Italiaanse gerecht. De lijst met beschikbare motoren is eindelijk bekend gemaakt en er zitten gelukkig ook zeer toegankelijke versies bij. De lancering ervan staat pas op het programma voor de zomer van 2016.

1447779135_8551

Bij de diesels is het gamma volledig opgebouwd rond de 2.2 JTDM viercilinder. Deze motor zal beschikbaar zijn in verschillende vermogensvarianten (150, 180 en 210 pk) waarvan de meest krachtige enkel beschikbaar zal zijn met vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak. De twee eersten zullen voorzien zijn van achterwielaandrijving. Helaas is er nog niks bekend over bijtellingstarieven, daar snel meer over!

Bij de benzinemotoren maakt de klassieke 2.0 l viercilinder met turbo de dienst uit. Die is beschikbaar met 200, 250 en 280 pk. Voor wie dat allemaal véél te bescheiden is, die kan kiezen voor de Quadrifoglio Verde versie. Die heeft een 2.9 l V6 die een maximaal vermogen zal hebben dat tussen de 490 en 500 pk zal liggen. Het goede nieuws is dat je deze ook met een traditionele manuele versnellingsbak kunt krijgen, voor wie dat te veel werk is: er wordt ook een automaatbak met dubbele koppeling geleverd. Wij kunnen niet wachten!

1447779107_4474

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.