Eerste ‘echte’ foto’s van de 2016 Alfa Romeo Giulia QV

Eerste ‘echte’ foto’s van de 2016 Alfa Romeo Giulia QV

2016 Alfa Romeo Giulia QV

Gisteren werd de 2016 Alfa Romeo Giulia QV officieel onthuld en werden de eerste persfoto’s vrijgegeven. Hoewel deze foto’s niet van de hoogste kwaliteit zijn, zijn het wel de eerste ‘echte’ foto’s van het nieuwe model van Alfa Romeo.

Dit witte model staat te schitteren bij het Alfa Romeo museum in Arese, Italië. De QV versie zal het met zijn 510 pk uit de 3.0 liter grote twin turbo V6-benzinemotor, de Duitsers bij BMW M en Mercedes-AMG lastig proberen te maken. Zal de Giulia QV een geduchte tegenstander zijn voor de BMW M3 welke bijna 80 pk minder heeft? Of de nieuwe Mercedes-AMG C63 S die precies evenveel pk’s onder de kap heeft? Dat zullen we pas kunnen concluderen na de eerste tests maar voor nu heeft Alfa Romeo een dik bommetje neergezet.

Die 510 pk is onder andere te danken aan de mannen bij Ferrari, zij hebben het blok ontwikkeld. Hierdoor sprint de QV versie in 3,9 seconden naar de 100 km/h! Het vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd met een 6-traps handbak of met een 8-traps automaat van ZF met flippers achter stuur. Later zullen er overigens ook versies komen met vierwielaandrijving. [Verder lezen]

2016 Alfa Romeo Giulia QV

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.