Nieuws

[Video] Alfa Romeo 4C Spider gespot

Toen wij eerder dit jaar reden met de Alfa Romeo 4C wisten we al dat er een Spider variant zou komen en waarschijnlijk zal dat niet lang meer duren! Een rood en gele 4C Spider werden samen ongecamoufleerd gespot in Andalusië tijdens het de opnames voor een aanstaande advertentie.

Één van de eerste die opvallen zijn de koplampen; ons testmodel destijds had die met carbon afgedekte koplampen en niet iedereen vond dat even mooi. Bij de Spider variant hebben ze dit zo te zien weggelaten, wellicht is het voor de liefhebber nog als optie beschikbaar. Aan de linkerzijde van de auto zien we een luchtopening die daar bij de coupé variant nog niet zat, deze lijkt te zijn afgewerkt met carbon fiber.

Alfa Romeo heeft ervoor gekozen om dezelfde 1750 Tbi motor in deze wagen te lepelen, de 4-cilinder mét turbo. Of hij ook evenveel vermogen levert, 240 pk en 350 Nm koppel, als de Alfa Romeo 4C coupé is nog niet bekend. Er voor het gemak vanuitgaande dat de Spider hetzelfde vermogen en koppel levert zal deze ook om en nabij de 4,5 seconden nodig hebben om de 100 km/h aan te tikken en de topsnelheid zal rond de 258 km/h komen te liggen.

Waarschijnlijk zal de Alfa Romeo 4C Spider voor het eerst te zien zijn op de Autosalon van Genève in maart 2015, nog eventjes geduld dus!

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.