Alfa Romeo 4C render is de opvolger die we verdienen

Alfa Romeo 4C render is de opvolger die we verdienen

Alfa Romeo 4C render

“God, hierbij smeek ik u om mijn diepste wensen in vervulling te laten gaan.”

Het is niet helemaal duidelijk wat de ontwerper van deze fantastisch photoshop van (hopelijk) de volgende Alfa 4C precies heeft gebruikt, maar wat het ook was, geeft het aan mij! De 4C, hoe onpraktisch ook, staat samen met de Giulia bovenaan mijn lijstje van “Alfa’s die ik ooit nog eens wil kopen, mocht ik daar toevallig het geld voor hebben liggen”, en wordt dankzij deze schitterende render nog nét dat beetje fijner.

Het compacte sportwagentje leeft in een aparte niche, maar is daarbinnen zeer geliefd. Of dit komt door de natuurlijke charme van Alfa Romeo, of dat het ietwat knullige, maar lieflijke uiterlijk van de 4C hier iets mee te maken heeft, durf ik niet precies te zeggen. “Feit” is wel dat de Alfa Romeo 4C een haast buitenaardse aantrekkingskracht bezit. Maltese Design besloot die kracht iets aan te tasten, en hem naar hun eigen hand te zetten. Het is trouwens helemaal mogelijk dat die naam een belletje doet rinkelen, want een aantal maanden terug toonde ik je al een bijzonder strakke 911, die zijn eveneens opdachten.

Om de “volgende” 4C zo relevant mogelijk te laten lijken, heeft de ontwerper eens goed naar de huidige modellen gegluurd. Dit gebeurt vooral aan de voorkant, die duidelijk trekken heeft van de Stelvio en de Giulia. Draaien we de wagen om, dan zie je dat de achterzijde juist een geheel eigen karakter heeft. Dit neemt dan weer niet weg dat de achterlichten ook zijn afgekeken van de Giulia. Daar waar ze op de originele 4C hartstikke rond waren, ogen ze nu, net als aan de voorzijde, heerlijk agressief. Valt toch mooi samen met de rest van het design.

Feestvieren blijft vooralsnog onnodig, ondanks het feit dat er wel degelijk speculatie is dat er een vervolg gaat komen op de 4C. Speculatie alleen is echter niet voldoende, dus richten we ons nogmaals tot de autogoden.

Alfa Romeo 4C render

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.