Alfa Romeo 4C bijna klaar voor productie

Alfa Romeo 4C bijna klaar voor productie

Bijna twee jaar nadat de Alfa Romeo 4C zich voor het eerst toonde als concept auto, is de auto bijna klaar voor productie. En dat mag ook wel aangezien de onthulling van het uiteindelijke productiemodel staat gepland in minder dan twee maanden.

Onlangs verschenen de volgende foto’s van de kleinere versie van de 8C Competizione. Best opvallend is het feit dat Alfa Romeo dit testmodel zo gecamoufleerd houdt. Toen de 4C voor het eerst getoond werd aan het grote publiek, was al bekend dat hij al voor 95% productie-klaar was en het verder geen verassing zou moeten zijn hoe deze er uit gaat zien. Betekent het feit dat de 4C nog zo goed gecamoufleerd is misschien dat de Alfa Romeo ontwerpers hebben besloten het productiemodel een andere look te geven?

Alfa Romeo 4C - www.hartvoorautos.nl

Het uiteindelijk model, de Alfa Romeo 4C, zal over enkele maanden te bewonderen zijn op de Autosalon van Genève te zien zijn. De auto zal aangedreven worden door een 1.8 liter grote viercilinder turbo met een vermogen van in ieder geval meer dan 200pk en volgens de geruchten zelfs 300pk. Mede dankzij het lichtgewicht van rond de 1.000 kilogram zou de 4C in staat zijn de 100km/h aan te tikken in 5 seconden en een topsnelheid te bereiken van 250km/h.

Het prijskaartje dat aan de 4C hangt zal rond de 45.000,- Euro zijn. Helaas de geïnteresseerden, komen hier natuurlijk nog dergelijke heffingen bij zoals BPM en BTW. Alfa Romeo verwacht zo’n 2500 4C’s op jaarbasis te produceren, in de fabrieken van Maserati wel te verstaan.

Alfa Romeo 4C - www.hartvoorautos.nl

Alfa Romeo 4C - www.hartvoorautos.nl

Alfa Romeo 4C - www.hartvoorautos.nl

Alfa Romeo 4C - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.