ALD Automotive bereid overname Leaseplan voor!

ALD Automotive bereid overname Leaseplan voor!

LeasePlan is een van ‘s werelds toonaangevende mobiliteitsbedrijven qua vlootomvang (totale vloot van 1,8 miljoen voertuigen), met een wereldwijd en uitgebreid aanbod en daarmee perfect geschikt voor ALD Automotive om de transformatie van de mobiliteitssector vorm te geven. ALD Automotive telt 1,68 miljoen voertuigen, dus dat gaat gecombineerd om meer dan 3 miljoen voertuigen!

De voorgestelde combinatie van leasemaatschappij ALD en LeasePlan in NewALD gaat uit van synergie en biedt de mogelijkheid om de capaciteiten van de twee bedrijven onderling te benutten. Als een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van mobiliteit, zal NewALD kunnen profiteren van een snelgroeiende markt die wordt gedreven door sterke onderliggende megatrends, waaronder de:

  • Verschuiving van eigendom naar gebruik op alle fronten: B2B, B2C en B2E
  • Datagedreven digitale transformatie van de mobiliteitsindustrie
  • Transitie naar emissievrije en duurzame mobiliteit

Deze deal biedt een grote stap voor ALD die NewALD klaarmaakt voor een lange termijn groei van de vloot van ten minste 6% per jaar. NewALD streeft naar een verbetering van de cost-income ratio tot circa 45% tegen 2025, waarmee het zijn positie als best-in-class in de branche bevestigt. De transactie levert naar verwachting operationele en inkoopsynergieën op van EUR 380 miljoen per jaar, dit voor belastingen.

__________________________________________________

De hoofdpunten van de potentiële overname:

  • ALD TEKENT EEN MEMORANDUM VAN OVEREENSTEMMING VOOR 100% OVERNAME VAN LEASEPLAN, HET CONSORTIUM GELEID DOOR TDR CAPITAL.
  • DE VOORGESTELDE OVERNAME VAN LEASEPLAN ZAL VOOR EEN TOTAALBEDRAG VAN EUR 4,9 MILJARD EFFECTIEF WORDEN GEMAAKT VIA EEN COMBINATIE VAN CONTANT GELD EN AANDELEN.
  • BIJ SLUITING, VERWACHT TEGEN EIND 2022, ZOU SOCIETE GENERALE EIGENAAR ZIJN VAN C. 53% VAN DE “NewALD”, LEASEPLAN AANDEELHOUDERS HEBBEN DAN EEN BEZIT VAN 30,75% .
  • SOCIETE-GENERALE WIL OP LANGE TERMIJN MEERDERHEIDSAANDEELHOUDER VAN NewALD BLIJVEN
  • NewALD WORDT HIERMEE EEN TOONAANGEVENDE WERELDWIJDE MOBILITEITSSPELER, KRACHTIG GEPOSITIONEERD OM DE DIGITALE TRANSFORMATIE VAN DE INDUSTRIE TE LEIDEN EN DE MOBILITEITSSECTOR TE DOEN GROEIEN
  • NewALD ZAL BELANGRIJKE WAARDE VOOR AANDEELHOUDERS GENEREREN, DANKZIJ SCHAALVERGROTING EN SYNERGIE

__________________________________________________

Tim Albertsen, Chief Executive Officer van ALD, zegt:

“Vandaag is het begin van een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis als een eerste stap naar het creëren van NewALD. In de context van de huidige transformatie van de automotive- en mobiliteitssector, die in een ongekend tempo plaatsvindt, is deze voorgestelde transactie van groot belang voor het creëren van een toonaangevende wereldspeler in mobiliteit. Door de meerdere sterke punten van ALD en LeasePlan te combineren, groter te worden, onze digitale krachten te bundelen en een toonaangevende leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen te creëren, kunnen wij onze sector transformeren.

Zo brengen wij ons in de positie om ons uitgebreide klantenbestand van nog betere oplossingen te voorzien. Deze transactie creëert meerdere kansen voor de gezamenlijke managementteams en talenten van beide bedrijven in verschillende landen en markten. Dit geldt ook voor onze focus op duurzaamheid met een duidelijk doel naar emissievrije mobiliteit en niet in de laatste plaats een sterk aandeelhoudersrendement. We zijn allemaal erg enthousiast over het vooruitzicht om deel uit te maken van deze nieuwe onderneming.”

Aldus een toegewijd ALD. Wij zijn erg benieuwd wat de uitkomst gaat worden en blijven het op de voet volgen!

Bron: CounterCollective.nl

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.