Alcantara-glorie voor Brabus G500 4×4²!

Alcantara-glorie voor Brabus G500 4×4²!

Carlex Design G500 4x4

De tuners van Carlex Design zetten een nieuwe maatstaf voor het gebruik van het materiaal.

Niemand krijgt genoeg van de G-Klasse. Zelfs de bedenkers van de Geländewagen gaan er regelmatig op los, wat resulteert in meerdere onnodige, maar oh-zo-fijne creaties. Denk bijvoorbeeld eens aan het summum van luxe en avontuurlijkheid: de Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Degene die zo’n standaard G-Klasse nog wat slapjes vindt, kan naar een van de vele tuners stappen die er graag hun gang mee gaan. Wil je bijvoorbeeld een pittig krachtkuurtje, dan zit je toch al gauw gebakken bij oude bekenden als Brabus, die o.a. deze gestoordeling ter aarde brachten. Gekker kan het niet worden, zou je denken, maar dan heb je het mooi mis!

In de wondere wereld van tuning zijn “regels” namelijk slechts een vreemde aaneenknoping van letters en klanken. Deels met dit gedachtevoer in het hoofd, besloot het Poolse Carlex Design hun draai te geven aan een van de meest brute SUV’s die we tegenwoordig kennen. Als basis kozen ze een G500 4×4² die via Brabus een oppepper kreeg. Hierdoor perst hij met groot gemak 500 snoeiharde pk‘s uit zijn V8, terwijl het koppel van 710 Nm genoeg trekkracht oplevert om een klein huis omver te snokken. Carlex Design blijft echter bij hun eigen filosofie, waardoor er verder geen extra vermogen en koppel uit de motor wordt gezogen.

In plaats daarvan richten ze al hun energie op de looks van het bakbeest. Of om nog exacter te zijn, op het interieur. Precies, laat je niet misleiden door de buitenzijde, want de grootste metamorfose vinden we wel degelijk binnenin. Daar lijkt het haast alsof alles er compleet is uitgejengelt, zodat ze ieder deel stuk voor stuk konden bekleden met alcantara. Het is zelfs zo overdreven, dat ik het idee krijg dat er genoeg alcantara is gebruikt om een heuse vinex-wijk te voorzien van kunststof vloeren. Tenminste, als dat een reëele optie zou zijn dan.

Carlex Design G500 4x4

Carlex Design G500 4x4

Carlex Design G500 4x4

Carlex Design G500 4x4

Carlex Design G500 4x4

Carlex Design G500 4x4

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.